Raapwerk

Wilt u de grove wanden of plafonds van uw bestaande of nieuwbouwwoning egaliseren of te lood laten maken? Stucservice kan door middel van dik stucwerk, ook wel raapwerk genoemd, uw wanden en plafonds glad maken.

Raapwerk is stucwerk waarbij grove ondergronden, zoals gemetselde muren of sterk gehavende wanden of plafonds vlak, glad en te lood worden gemaakt. Raapwerk heeft als doel om de grove ondergrond uit te vlakken of te egaliseren. Dat wordt gedaan door een dikkere gipslaag aan te brengen. Onze stukadoor verdeelt een gipslaag van 8 millimeter tot en met 2 centimeter over het ruwe oppervlak en zorgt ervoor dat uw scheve wanden of plafonds weer vlak en te lood zijn. Raapwerk kan worden afgewerkt met sauswerk, behang of diverse soorten wanddecoratie. Bij dunnere gipslagen spreken we van pleisterwerk.

De video hiernaast laat zien hoe de stukadoors van Stucservice te werk gaan bij raapwerk.

Wij passen raapwerk onder andere toe op plekken waar beschadigingen goed weggewerkt moeten worden of bijvoorbeeld wanneer u het metselwerk van uw woning wilt laten stucen. Stucservice kan raapwerk zowel binnenshuis toepassen, als stucwerk buiten verzorgen.

Raapwerk binnenshuis wordt bijvoorbeeld toegepast bij het vervangen van een badkamer of keuken, na het verwijderen van tegelwerk of wanneer uw wand of plafond deuken bevat. Door de dikte van het stucwerk kunnen we beschadigingen goed wegwerken. Ook in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is het mogelijk om te stucen met raapwerk. Het dikkere stucwerk heeft een vochtregulerende werking en is daarnaast uitermate geschikt voor nieuw tegelwerk.

Stucservice is de specialist in stucwerk in de regio Leiden. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in stucen en daarom kunnen wij u een hoge kwaliteit stucwerk en service bieden. Waarom kiest u voor Stucservice:

  • Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen;
  • Wij werken netjes, op tijd en laten uw ruimte opgeruimd achter;
  • U heeft bij ons 5 jaar garantie op stucwerk binnenshuis;
  • Wij komen altijd onze afspraken na;
  • Onze gediplomeerde stukadoors volgen regelmatig cursussen en trainingen en zijn daardoor altijd up-to-date. Zo kunnen wij altijd aan uw wensen voldoen.

Als u uw grove ondergronden, zoals wanden of plafonds wilt egaliseren door middel van raapwerk, kunt u bij Stucservice rekenen op een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Om een eerlijke prijs te kunnen bepalen voor het raapwerk, moeten we de situatie ter plaatse goed beoordelen. Wij nemen de tijd om geheel vrijblijvend bij u langs te komen, zodat we een goede prijsopgave kunnen maken. We voorzien u ook direct van meer informatie over hoe de opdracht uitgevoerd kan worden.

De uiteindelijke prijs is dus geheel afhankelijk van de laagdikte die onze stukadoors moeten aanbrengen. Voor een overzicht van de kosten, kunt u geheel vrijblijvend een offerte opvragen. Wij maken graag met u een afspraak om langs te komen.

Wat Stucservice nog meer voor u kan betekenen

Naast raapwerk kunnen we wanden en plafonds, bijvoorbeeld in uw woonkamer of badkamer egaliseren of sausklaar maken. Deze kunnen we daarna eventueel sauzen of airless spuiten. Ook kunnen we oneffenheden of beschadigingen repareren. Bekijk wat Stucservice voor u kan betekenen of vraag vrijblijvend een offerte aan.